calendari de l'hort

calendari de l'hort

Benvinguda

Benvinguts i benvingudes al Bloc de l'Hort de Jesuïtes Lleida Col.legi Claver.

Degut a que en aquest bloc inicial hi ha penjades moltes imatges i videos, hem cregut oportú fer-ne un per a cada curs. Cliqueu els enllaços si els voleu seguir.
Gràcies i disculpeu les molèsties.

Curs 2012 2013.-
https://sites.google.com/a/fje.edu/llocduplicat/

Curs 2011 / 2012

Final del compostatge desembre del 2011

Boixos i evònims al parterre del Jardí de Cicle Mitjà. Maig del 2011

Filmacio del dia del mercat

Dibuix del Mural Agenda 21

Dibuix del Mural Agenda 21
Dibuix del mural

El mural es va omplint de color...

El mural es va omplint de color...
divendres 19 de novembre 2010

color i més color

color i més color
ja es va completant

Últims detalls al mural.

Últims detalls al mural.
Últims detalls al mural. Gràcies a tots els participants!

Agraïment als participants en el mural de l'Agenda 21. Claver Jesuïtes Lleida

Carxofes i Tulipes

dimecres, 25 d’agost del 2010

Bacillus Thurigiensis

El Bacillus thuringiensis és una espècie microbiològica de la família de les Bacillaceae (bacteri). Va ser descobert el 1911, a la ciutat de Thuringia, Alemanya. Utilitzat a França com a insecticida comercial en 1938, i després en els Estats Units a la dècada de 1950. Tots aquests primers productes van ser substituïts per altres de més eficaces en els anys 60, quan es van descobrir ceps contra diversos tipus d’insecte.




És un insecticida biològic compost per espores i toxines de Bacillus Thuringiensis varietat Kurstak, que actua únicament sobre larves i erugues. Actua per ingestió. Aquest insecticida actua causant desequilibri osmòtics que trenquen la paret de l’intestí de l’insecte, la qual cosa produeix una septicèmia en barrejar l'hemolimfa amb la matèria fecal causant-li la mort. encara que aquest procés pot prendre de 3 a 4 dies, la larva deixa de menjar minuts després d’haver ingerit els cristalls per paralització del seu aparell bucal, detenint el dany al cultiu immediatament.


Aplicació: el bacteri té la seva màxima eficàcia contra larves joves pel que s’ha d’aplicar tan aviat com es detectin les primeres larves. es recomana utilitzar aigües amb PH entre 5.5 i 7.0, i d’una duresa inferior a 130 ppm, expressada com carbonats de calci. l’aplicació es pot realitzar via aèria o terrestre, recomanant fer una bona cobertura del cultiu.


Cal recordar que els insecticides ecològics són aquells productes contra insectes basats en l’ús directe d’éssers vius o de matèries actives que en provinguin, i amb exclusió en qualsevol cas dels basats en productes de síntesi química. La recerca científica incrementa les possibilitats de lluita biològica amb el millor coneixement de la biologia i de l’obtenció de nous productes. Com a principals avantatges de l’ús de sistemes de lluita biològica s’ha trobat que les plagues no generen tan ràpidament resistència a aquest tipus de productes i els beneficis mediambientals derivats de no alliberar al medi substàncies nocives.






Paula Peiró Vacas. Agost 2010

Plantada de cebes 10 nov 2010

A sembrar faves.

sembra d'alls i espinacs 20 0ctubre 2010

Pòster del Claver

Pòster del Claver
Agenda 21

Resum final de l'hort 09/10

A continuació el resum de l'hort 09/10:

Part1

Part2

Abril del 2010

Tercer dia

Grup1 5è dia (video)

Grup 3 3er dia (video)

si és pare el video cliqueu en aquest enllaç: http://www.youtube.com/watch?v=lTnN8dw1cIQ

Grup 1 segon dia

replanteig octubre 2009

Fem Compostatge?